Intretinerea tamplariei

Iata cateva sfaturi care ar trebui urmate pentru a mentine tamplaria PVC in conditii optime:

Curatarea periodica a profilelor PVC cu o crema speciala da stralucire suprafetelor si in acelasi timp protejeaza tamplaria. Atunci cand nu avem la dispozitie o astfel de crema, putem folosi o solutie de apa cu sapun. Nu se vor folosi substante care ataca profilele PVC sau care sunt abrazive deoarece aceastea pot duce la aparitia zgarieturilor pe suprafata tamplariei.

Periodic se curata faltul tocului pentru a evitarea obturarii sliturilor (gaurilor) de evacuare a apei.

Feroneria se va unge cel putin o data pe an cu ulei pentru angrenaje fine -asemenea celui pentru masina de cusut sau cu vaselina speciala.

Garniturile de cauciuc se vor unge, anual, cu substante pe baza de silicon, care conserva calitatile de etansare si elasticitate ale acestora.
Setul complet de intretinere pentru tamplaria PVC (crema profile, ulei feronerie, silicon garnituri si hartie cerata pentru lustruit) poate fi gasit la orice societate care comercializeaza tamplarie PVC.

Folia protectoare se inlatura intr-un interval de maxim 30 zile de la efectuarea montajului, dupa aceasta perioada fiind mai dificil de inlaturat.

Niciodata nu se va actiona mecanismul de inchidere – deschidere (feroneria) atunci cind fereastra este deschisa!

Nu se vor folosi lame si solutii abrazive pentru curatare, acestea putand lasa zgarieturi care vor ramane permanente pe suprafata tamplariei sau a geamului termopan.

Nu este bine sa folositi solutii pe baza de alcool la curatarea geamurilor deoarece lasa urme care atrag praful.

Setul de de intretinere al tamplariei, garniturilor si feroneriei se utilizeaza astfel:

Curatarea suprafetelor exterioare- inainte de a o folosi, agitati solutia si puneti-o pe o tesatura textila care nu se scamoseaza. Suprafetele vor fi curatate prin miscari usoare in lungimea profilului. Se va evita curatarea acestora prin miscari circulare sau prin frecare. In cazul in care sunt foarte murdare, se curata de mai multe ori.

Ingrijirea garniturilor-se recomanda tratarea garniturilor de doua ori pe an cu solutia de ingrijire a garniturilor.

Ingrijirea feroneriei-se recomanda ungerea acestea de doua ori pe an cu uleiul special pentru feronerie.

 

   
 
Oferta!
SIMETRIC - Tamplarie REHAU SIMETRIC - Sticlarie SAINT GOBAIN SIMETRIC - Feronerie SAINT GOBAIN SIMETRIC - Feronerie G-U SIMETRIC - Sticlarie PILKINGTON
 
 
Copyright © Simetric Serv Prod 2008. Toate drepturile rezervate                    webdesign by webdesign by CEDEXX Services